Mine erfaringer med Runtastic!

For det kommende året har jeg fått mulighet til å teste noen nye produkter på markedet fra Runtastic.

Runtastic leverer produkter og tjenester med hovedfokus på å samle alle typer treningsdata. De ønsker å motivere brukeren til å engasjere seg rundt sin egen trening og tilbyr bl.a. å sammenligne resultater med likesinnede personer.

Runtastic tilbyr produkter og tjenester til et vidt spekter av utøvere. Enten du løper, sykler, går, bedriver skisport eller andre typer av sporter. Målet er å gjøre treningen mer spennende og utfordrende for den enkelte utøver. Hovedfokuset ligger på å skape treningsglede.

Runtastic tilbyr all relevant sports data (medgått tid, hastighet, kaloriforbrenning og hjerterytme) tilgjengelig via en app. (e.g. iPhone, Android, BlackBerry, WP7). Med denne app'en kan du laste data direkte opp til runtastic sin fitness side www.runtastic.com, siden er også tilpasset sosiale medier.

Runtastic ønsker å tilby sine tjenester og løsninger til alle, samme om de er i en oppstartsfase eller er en profesjonell idrettsutøver, om du er ung eller gammel, teknologifreak eller ikke så har de fokus på at ting skal være enkelt å håndtere og med lav brukerterskel.

Ved å kombinere sport med teknologi som internett og GPS smarttelefoner ønsker Runtastic å gjøre sport og trening enda mer moro enn før. Med muligheter til å dele treningsøkter, skape konkurranse innefor hvert segment ønsker de å bidra til økt motivasjon til brukere/utøvere og utvikle seg i den retningen de selv måtte ønske, og på den måten hjelpe de på veien til å nå sine kommende mål.

Følgende produkter som jeg har fått muligheten til å teste fremover er :

- GPS-klokken med hjertefrekvensmåler.
- Hjertefrekvensmåleren til I-Phone.
- Sportsarmbåndet til Smarttelefonene.

GPS- klokken kan kombineres med alle type aktiviteter mens løsningen med smarttelefonen vil jeg hovedsaklig benytte i forbindelse med løping i første omgang.

Det finnes flere apper tilgjengelig fra Runtastic men i første omgang vil jeg utforske hovedappen som enkelt kan lastes ned fra Appstore på I-phone.

Appen tilbyr faste treningsopplegg og program men den kan også benyttes til registreing av enkeltøkter. Jeg kommer nærmer tilbake med tester og løsninger etter hvert som jeg får utforsket mulighetene med de enkelt løsningene.  


25/1-2013:


Appen svarte absolutt til forventningene og det er nesten utrolig hva du kan få ut av data bare av en I-phone. Her henter du ut nesten samme data av I-phonen som du kan hente ut av en medium avansert GPS/Pulsklokke. Treningsdata som hastighet, hjertefrekvens, høydemeter som settes sammen i en graf der du kan vurdere basert på medgått tid og km. Med umiddelbar tilgang til treningsdata etter treningsøkten på I-phonen kan du sammenstille resultatene dine med tidligere prestasjoner og på den måten måle din egen fremgang tur for tur. I tilegg kan du fritt poste resultatet på din personlige side på runtastic.com og via sosiale medier som facebook, twitter etc.

En annen mulighet med appen er blant annet at nyskjerrige venner og treningskamerater kan følge sporet ditt via sosiale media minutt for minutt. Hver gang du starter en ny treningsøkt postes dette på den side du selv måtte ønske å poste det på og venner kan følge deg gjennom treningsøkten fra start til slutt.


27/1-2013:



Jeg har også fått mulighet å teste ut runtastic appen på lengre turer. Da jeg tok løs var jeg spent på hvor mye strøm appen ville kreve i forhold til levetiden til mobilen under lengre turer. I-phonen var fulladet før jeg tok løst og for å best mulig registrere data deaktiverte jeg alle andre apper på I-Phonen.


Etter strømforbruket å bedømme kan jeg godt ha gjennomført en lengre tur med appen, men hvis en skal bedømme etter strømforbruket til appen bør ikke turen overstige noe stort lengre en 5 t med I-phone, da en risikerer å bli strømløs på I-phonen på turer over 5 t...

Sammenlignet med levetiden på andre enheter vil jeg da tro at en puls-/gpsklokke vil kunne egne seg på turer over 5 t. er vel ikke tilfeldig da at Runtastic har nettopp utviklet en sånn type klokke til nettopp dette formålet.

18/2-2013:

Med meg på noen av turene har jeg hatt den nye GPS-klokka til Runtastic. Litt av tanken bak turene var nettopp å prøve ut klokka. Etter oppstarten på første tur kunne jeg bekrefte at klokka bruker litt tid på å registrere at turen var startet, dette medførte at de første 3-5 metrene gjerne ikke ble registrert, men etter den tid såg ting til å fungere greit. Dette kan selvfølgelig ha sammenheng med at det er første gang den ble tatt i bruk, og at den måtte hente inn signalene. Erfaringsmessig tror jeg at de fleste klokker vil bruke litt tid på å laste signalene siden signalene kan være litt svake i dette området.

Etter å ha kommt i gang såg klokka til å fungere veldig greit. Siden jeg ikke har satt meg helt inn i den enda har den sikkert noe skjulte muligheter, men klokken såg ut til ha et lavt brukergrensesnitt så det skal ikke ta så lang tid å sette seg inn i den. Dataen du kan hente frem i displayet gjør det enkelt å holde en grei oversikt underveis på turen.

3/4-2013:

Gjennom flittig bruk av appen og gps-klokka kan jeg nå begynne å hente ut statistikk som sier noe om hvilken retning formkurven min tar og ut i fra det gjøre nye vurderinger på hvilket treningsopplegg jeg bør prioritere.

Hvis jeg skal hente ut spesifikke eksempler på hvordan jeg kan bruke statistikken til treningsformål, kan jeg nevne at jeg kan hente ut egne kurver på gjennomsnitthastighet (som er på vei oppover), og gjennomsnittlig hjertefrekvens ( som er på vei nedover). Disse to kurvene benytter jeg som hovedstyring videre for hvordan jeg legger opp treningen.


No comments:

Post a Comment